Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

Version 1 Next »

Als je op een zinvolle manier de balans wilt gebruiken, vul je eerst enkele individuele observaties in.

 

Waarom vul je de balans in?

Nadat je een zorgvraag hebt geformuleerd middels een zorgpunt en een of meerdere individuele observaties hebt uitgevoerd kunt je conclusies trekken uit hetgeen je bij het kind gezien hebt. Dit kunt je in Looqin doen via de Balans. Dit gaat je helpen om actiepunten (interventies) te formuleren bij een kind.

 

Hoe werkt de balans?

Je komt hier op de volgende manier:

  • Ga naar spoor 2 (klik op het gewenste kind)

  • Klik op Balans

Je vindt binnen de Balans een overzicht van de verschillende ingevulde observatieformulieren, uitgesplitst naar Bevorderende en Belemmerende factoren. Zo heb je in één oogopslag het hele kind in beeld.

Onderaan kun je vervolgens middels vijf vragen conclusies trekken uit hetgeen je in de balans hebt gezien. Wanneer je dit gedaan hebt kun je je conclusies omzetten in concrete werkpunten. Dit doe je via de interventies onderaan bij de conclusies.

 

Track_2_-_Balans.gif

 

In de Balans kun je de volgende acties uitvoeren:

  1. Bewaar kopie in logboek = Er wordt een pdf in het logboek opgeslagen van de inhoud van de Balans op dat moment. Je kunt daarna gewoon verder werken in de Balans.

  2. Print pdf = Er wordt een pdf gemaakt van de inhoud van de Balans op dat moment. Je kunt daarna gewoon verder werken in de Balans.

  3. Opslaan = Je komt op de startpagina van het kind uit.

  4. Bewaar kopie in logboek en start opnieuw = Er wordt een pdf in het logboek opgeslagen van de inhoud van de Balans op dat moment. Daarna worden de individuele observatieformulieren en de Balans leeggemaakt.

  5. Groeiplan opslaan = De conclusies onderaan leveren input voor een nieuwe groeiplan. Je kunt dit groeiplan een titel geven en opslaan.

 

Hoe maak ik de verbinding tussen de balans en het groeiplan?

Je kunt op twee manieren de verbinding leggen tussen de balans en een groeiplan.

Optie 1. Je bent waarschijnlijk al met een groeiplan aan de gang gegaan. Nadat je enkele individuele observaties hebt uitgevoerd, kun je via de Balans overgaan tot het trekken van conclusies. De input vanuit een interventie kun je gebruiken in een bestaand groeiplan. Deze zul je dan handmatig moeten kopiëren.

Optie 2. Wanneer je nog onvoldoende zicht hebt op je zorgvraag, kun je er ook voor kiezen om de observaties open in te gaan. Je stelt dan pas aan het einde van de balans een groeiplan op met de inhouden die je tot zo ver verzameld hebt. Dit kan je wellicht helpen om je zorgvraag concreter te stellen, dan wanneer je die voorafgaand aan de individuele observaties opstelt.

Bedenkt: het maakt niet uit welke van de opties hierboven je kiest. Zolang het je maar helpt om van een vraag tot een actie te komen.

  • No labels