Screening Welbevinden & Betrokkenheid - Achtergrond

1. Screening welbevinden algemeen

Wanneer je een screening welbevinden & betrokkenheid invult, dan worden de ingevulde scores direct getoond:

  • Op de startpagina in de grafieken

  • In het groepsoverzicht

  • Op spoor 2 bovenaan bij de informatie van het kind

Wanneer de screening wordt afgerond, maar er wordt niet direct een nieuwe gestart, dan blijft de informatie zichtbaar zoals hierboven beschreven. De gegevens verschijnen nu ook in het groepslogboek en in de individuele logboeken.

Wanneer een nieuwe screening wordt gestart, verdwijnen de oude gegevens uit de startpagina, het groepsoverzicht en op spoor 2 bij het overzicht. Zo wordt er plaats gemaakt voor de nieuwe gegevens uit de nieuwe screening.

 

2. Kinderen toevoegen tijdens en na een screening

Wanneer kinderen worden toegevoegd voor een nieuwe screening wordt gestart, dan worden deze kinderen meegenomen in de nieuw te starten screening. Ook als de kinderen tijdens een lopende screening worden toegevoegd, dan komen deze direct in de screening terecht.

Wanneer kinderen na de afronding van een screening worden toegevoegd aan de groep, dan komen ze enkel in het groepsoverzicht te staan, maar niet in de afgeronde screening (deze is immers al afgerond), en ook niet in de grafieken op de startpagina.

 

3. Status screenings

Het is niet mogelijk een afgeronde screening verder in te vullen. In dat geval had je deze open moeten laten staan. Echter, het is beter om een screening op tijd af te ronden. Een screening is bedoeld om kinderen in een bepaalde periode in beeld te brengen. Door het af te ronden kun je de ontwikkeling door de tijd volgen. Wanneer je een screening te lang open laat staan, dan kan dat niet, en verliest ieder volgsysteem zijn waarde.

Wat wij adviseren is om 2 tot 4 keer per jaar een screening welbevinden & betrokkenheid af te nemen op de groep. Zo zie je per periode hoe het met de kinderen gaat, en kun je de ontwikkeling in deze aspecten door de tijd bij ieder kind volgen.